Ασφάλεια Πτήσεων 2015, Απόλυτο ρεκόρ!

FlightSafety 357Ακόμη και αν η στατιστική ωραιοποιεί ή και κάποιες φορές χειραγωγεί τα πράγματα, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, το 2015 όχι μόνο συνεχίζει την τάση για όλο και ασφαλέστερες αερομεταφορές, αλλά θέτει και ένα νέο απόλυτο ρεκόρ ασφαλείας πτήσεων. Στα συμπεράσματα βέβαια των σχετικών αναλύσεων υπάρχουν πάντα υποσημειώσεις και η προηγούμενη χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Δύο τραγωδίες, αυτή της Πτήσης «9525» της Germanwings και της «9268» της Metrojet, μετατοπίζουν το πλαίσιο των αιτίων που επηρεάζουν πλέον την ασφάλεια πτήσεων σε θέματα security.

 Στο τεύχος μας που κυκλοφορεί (Π&Δ Νο 357, Φεβρουάριος 2016) περιλαμβάνεται η ετήσια ανάλυση ασφάλειας πτήσεων και η παρουσίαση όλων των περιστατικών της χρονιάς. Φέτος περιλαμβάνουμε ακόμη μια καταγραφή ορισμένων ελασσόνων περιστατικών που όμως αποτελούν περίεργα συμβάντα και παρουσιάζουν έτσι ενδιαφέρον.

About ptisidiastima

Το blog του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα"
This entry was posted in ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s