Παράδοση το πρώτου τουρκικού συστήματος ΗΠ KORAL

 

KORAL ED 1Παραδόθηκε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το πρώτο συγκρότημα του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου KORAL της Aselsan, ένα πρόγραμμα που είχε εκκινήσει από το SSM το 2009, στο πλαίσιο επιδιώξεων ανάπτυξης εγχώριας δυνατότητας συστημάτων ELINT/ΗΠ.

KOLAR ED 2

To πλήρως αυτοκινούμενο KORAL (οχημάτων MAN 8×8) αποτελείται από την μονάδα ELINT (KORAL ED) και τον παρεμβολέα (KORAL EΤ) που μπορούν να τοποθετηθούν σε αποστάσεις έως και 500 μέτρα μεταξύ τους. Η πρώτη συγκεντρώνει πληροφορίες για πηγές εκπομπών συχνοτήτων ραντάρ, τις αναλύει και τις γεωτοποθετεί, ενώ η δεύτερη τις παρεμβάλει.

Προορίζεται για την αντιμετώπιση ραντάρ σε ευρύ φάσμα εφαρμογών και συχνοτήτων, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας, μαχητικών και συστοιχιών αντιαεροπορικών πυραύλων.

Προφανώς μια άκρως αρνητική εξέλιξη στο ελληνο-τουρκικό (λέμε τώρα) ισοζύγιο.

About ptisidiastima

Το blog του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα"
This entry was posted in ΑΜΥΝΑ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

13 απαντήσεις στο Παράδοση το πρώτου τουρκικού συστήματος ΗΠ KORAL

 1. Ο/Η pito59 λέει:

  Η φώτο ενός μοντέρνου τουρκικής κατασκευής συστήματος ΗΠ και παρακάτω η φώτο ενός ελληνικού ΠΑΟ106 απομεινάρι από τον πόλεμο της Κορέας. Κάποιος να εξηγήσει στα γαλόνια οτι μεγάλος αρχαιολογικός στρατός, σημαίνει και τεράστιες απώλειες. Κάτι σαν τον πόλεμο Ισραήλ με Αραβες 1967. Είναι σε θέση η Ελληνική κοινωνία να αποδεχτεί χιλιάδες νεκρούς; Ενα ελικόπτερο πέφτει και ονομάζεται εθνική τραγωδία. Πρέπει να μειωθεί ο στρατός και να μείνουν μόνο όσοι αξίζουν με οτι μοντέρνο υπάρχει. Για να μπορούν να εφαρμόσουν την εξωτερική πολιτική και επιδιώξεις.

  • Ο/Η Προβοκάτωρ λέει:

   Εδώ ακυρώσανε το HEMPAS (Hellenic Early-warning, Multi-target PΑthetic System)..και πόσα ακόμη πολύ πιο απλά..

  • Ακριβώς έτσι φίλε pito59. Συμφωνώ απόλυτα και σίγουρα πολλοί ακόμα με το σχόλιο σου.

  • Ο/Η Αρης λέει:

   «Πρέπει να μειωθεί ο στρατός…» Θα πρέπει να είστε πολύ ικανοποιημένος τότε, αφού αυτό πραγματικά γίνεται την τελευταία εικοσαετία και βάλε. Θα ρωτούσα για ποιες εξωτερικές πολιτικές και επιδιώξεις μιλάτε, αλλά ας μην μετατρέψουμε και αυτό τον ιστοχώρο σε πεδίο πολιτικής συζήτησης.

 2. Ο/Η SPY_GR λέει:

  Σχεδιαστικά και οπτικά τουλάχιστον φαίνεται σύγχρονο και ενδιαφέρον, το θέμα είναι βέβαια ποιές είναι πραγματικά οι δυνατότητές του εκεί χωράει συζλητηση…

 3. Ο/Η takis λέει:

  Προφανώς και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία στη δημοσιότητα και τις επιχειρησιακές του δυνατότητες, αλλά ποια είναι τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στο ελληνικό δίκτυο και τι δυνατότητες υπάρχουν από ελληνικής πλευράς για την αντιμετώπιση του?

  • Ο/Η ptisidiastima λέει:

   Στην Τουρκία πάντως το κάνανε μεγάλο θέμα «ως το σύστημα που τυφλώνει τους ρωσικούς S-400 (και φυσικά τους S-300)» λόγω της «ευαισθησίας» που υπάρχει στο θέμα. ΓΙα ότι αξία έχει αυτό.

   • Ο/Η takis λέει:

    Ναι και μάλιστα οι ίδιοι λένε ότι έχει αναπτυχθεί το εν λόγω σύστημα επιχειρησιακά πλέον στα σύνορα με τη Συρία. Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να παρεμβάλλεις μια οργανωμένη εχθρική αεράμυνα με σύγχρονα ΑΑ συστήματα χωράει μεγάλη συζήτηση. Αλλά αν στη προκειμένη περίπτωση έστω ότι ισχύουν αυτά που λένε και γράφουν, ποια κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να είναι η ελληνική αντίδραση?

   • Ο/Η ptisidiastima λέει:

    Ένα τέτοιο σύστημα είναι «αντίμετρο». Άρα αξιολογείς πως επηρεάζει τον δικό σου σχεδιασμό και οπλοσυστήματα και επανασχεδιάζεις. Δεύτερον αναζητάς τρόπους να το εξουδετερώσεις.

   • Ο/Η Captain Kal λέει:

    Για να μπορέσει να παρεμβάλει, το radar του S-300/S-400, θα πρέπει να έχει πομπό ισχύος τουλάχιστον μία με δύο τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη, από την ισχύ του ραντάρ που θα πρέπει, να παρεμβάλει.

    Και αυτό γιατί, εκτός ότι θα πρέπει να έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ από τον στόχο, θα πρέπει και να έχει υπολογίσει τις απώλειες λόγω απόστασης (οι οποίες αυξάνονται εκθετικά), τις απώλειες από την επίδραση του εδάφους στο ηλεκτρομαγνητικό σήμα, κ.ο.κ.

    Ένας τέτοιος πομπός εάν εμφανιστεί στο Η/Μ φάσμα, είναι σαν να βγαίνει κάποιος την νύχτα, με προβολέα. Γι’ αυτό και οι παρεμβολείς είναι το τελευταίο μέσο που χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα. πριν αλλάξουν θέση. (Δουλεύουν όπως περίπου δουλεύει το Πυροβολικό, που βάλλει και κινείται).

    Πιο επικίνδυνη είναι η Μονάδα ELINT, ειδικά εάν μπορεί να δώσει τα στοιχεία των στόχων (που θα μπορεί), σε άλλα μάχιμα τμήματα.

 4. Ο/Η Arrowdefence λέει:

  Αυτα ειναι τα νεα συστηματα της τουρκικης αεροποριας. Θυμαστε τα αντιστοιχα του στρατου τους για παρεμβολες και ακροαση επικοινωνιων?

 5. Ο/Η Dimitrov λέει:

  Νομίζω πως η κουβέντα περί ελληνικής κοινωνίας έχει απαντηθεί προ πολλού αγαπητέ pito59. Μετά από 20 έτη αστακομακαρονάδας και 6 χρόνια σφαλιάρας η ελληνική κοινωνία έχει γίνει τρυφηλή και ηττοπαθής και παραδωμένη. Δεν νομίζω πως δύναται να αναλάβει πολεμική προσπάθεια ούτε σε ηλεκτρονικό παιχνίδι. Ταυτόχρονα είναι πλέον και πνευματικά διεστραμμένη. Βάζετε στοίχημα πως σε υποθετική πολεμική προσπάθεια η κοινωνία θα στρεφόταν εναντίον του στρατεύματος; Ξέρετε … Το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του ….κλπ,κλπ

 6. Ο/Η LRSB λέει:

  Κάπου στο διαδίκτυο αναφέρεται το εν λόγω σύστημα ως ο δολοφόνος των παιδιών μας στη βραχονησίδα, και μάλιστα επί πλοίου……Κρατήστε το….Όσο για το τι στρατό έχουμε σε όλα τα επίπεδα να μην το συζητάμε για το πόσο στοιχίζει η ζωή του Έλληνα(για να δώσω ένα μέγεθος Ένας Έλληνας= 0,3 Μετανάστης χωρίς πολιτικά δικαιώματα.) Για μένα η αναλογία θα έπρεπε να είναι 1Ε=10 από τους απέναντι. Και αυτό σημαίνει από άρβυλο μέχρι ηλεκτρον.προστασία στα α/φη. Δυστυχώς και το περίφημο ατύχημα Παντελίδη κατέδειξε πόσο εκτιμάται η ζωή μας από τους κρατούντες αφού αίτιο θανάτου ήταν τα υλικά της γέφυρας που υποτίθεται θα τον προστάτευαν(πέρα πάντα από τη δική του ευθύνη). Όσο για τα υπόλοιπα τι να σχολιάσουμε πλέον αφού βρήκαμε πάτο με την προπέλα μπερδεμένη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s