Έχει τέλος ο κατήφορος;

SmirnyΓια όσους παρακολουθούν διαχρονικά τα πράγματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις (και μας συγκαταλέγουμε σε αυτούς, όπως φυσικά και τους αναγνώστες αυτού του περιοδικού) τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες είναι ο χειρότερος εφιάλτης που γίνεται πραγματικότητα καθώς η χρεωκοπημένη Ελλάδα, σε μια από τις χειρότερες στιγμές τη σύγχρονης ιστορίας της, στριμωγμένη με την πλάτη στον τοίχο, στην μέγγενη της τουρκικής διπλωματίας που υλοποιεί αριστοτεχνικά σχέδια που η Άγκυρα έχει εξυφάνει εδώ και χρόνια δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο ανίκανη να αντιδράσει έστω και στο ελάχιστο.

Δυστυχώς η τραγική αυτή κατάσταση επιβαρύνεται και από την συμπεριφορά ανθρώπων που αναδείχθηκαν στην εξουσία αλλά χειρίζονται τις τύχες αυτού του λάου με περισσή αφέλεια, ανικανότητα και ασχετοσύνη και με πέπλο μιας απίθανης ιδεοληψίας (δεν θέλουμε να είμαστε… σκληροί αλλά αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος) . Το χειρότερο δε είναι ότι είτε δεν αντιλαμβάνονται τον κατήφορο που μας οδηγούν, είτε –το χείρον- δεν θέλουν να το αποδεχθούν.

Το προχθεσινό φιάσκο του Έλληνα πρωθυπουργού – (αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους), γίνεται όλο και μεγαλύτερο,  είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του εφιαλτικού κατήφορου στον οποίο άγουμε.

Ο κος Τσίπρας, είτε αυτοσχεδιάζοντας, είτε ακόμη χειρότερα με την αίολη συμβουλή ενός –΄άκρως επικίνδυνου- επιτελείου έθεσε ή προσπάθησε να θέσει ορισμένα θέματα στον Τούρκο ομόλογό του στην ανεκδιήγητη επίσκεψή του στη Σμύρνη.

Ανάμεσα στα πολλά που συνέβησαν θα σταματήσουμε σε κάποια:

Αφού λοιπόν έπεσε τρεις δεκαετίες έξω για το θέμα του Casus Belli έδωσε βήμα στον κο Νταβούτογλου να εξισώσει το νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Το Casus Belli από την πλευρά της Άγκυρας δεν ανάγεται στη δεκαετία του 60 όπως λανθασμένα υποστήριξε (και απαράδεκτα για επίσημη συνάντηση, γιατί δεν έκανε κουβέντα σε πηγαδάκι) ο κος Τσίπρας, αλλά πρωτοτέθηκε από τον Σουλειμάν Ντεμιρέλ την δεκαετία του 80 και έγινε επίσημη τουρκική θέση το 1995 (εδώ ο κος Νταβούτογλου έπεσε και αυτός έξω  αλλά ένα μόλις χρόνο) όταν η τουρκική εθνοσυνέλευση σε συνέχεια της κύρωσης του πλαισίου του Δικαίου της Θάλασσας ψήφισε εξουσιοδοτώντας την τουρκική κυβέρνηση να «πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτικών για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Τουρκίας», απειλώντας έκτοτε την Ελλάδα με πόλεμο εάν εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο. Άρα όταν ο κος Τσίπρας κάθεται και ακούει άπρακτος  τον κο Νταβούτογλου να υποστηρίζει ότι «λύση του προβλήματος αποτελεί η αμοιβαία ακύρωση των πράξεων» που οδήγησαν στο Casus Belli, εξισώνοντας τον «θήτη και το θύμα» απλά στέλνει τα ελληνικά δίκαια στον βάραθρο που έχει ανοίξει η Τουρκία.

Το ακόμη χειρότερο βέβαια ήλθε στη συνέχεια όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός «έθεσε το θέμα παραβιάσεων και παραβάσεων»  για να πάρει απροκάλυπτα στα μούτρα την σαφή και άμεση αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από τον συνομιλητή του. Επειδή του «κάθισε» την προηγούμενη φορά που ο κος Τσίπρας «έθεσε το θέμα» στον απόηχο της τουρκικής κατάρριψης του ρωσικού Su-24 σε ένα διεθνές ακροατήριο, δεν σημαίνει ότι η «επιτυχία» θα επαναλαμβάνονταν όταν απέναντί του είχε τον κο Νταβούτογλου. Οπότε προτίμησε να καθήσει και να ακούσει το «μάθημα  περί τουρκικού εναερίου χώρου».

Το χείριστο βέβαια ήλθε στην επωδό του όταν στα πλαίσια του άφθονων φιλοφρονήσεων που περίσσεψαν προχθές στην Σμύρνη, όταν ο κος Τσίπρας αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε  ότι «πρόκειται για πρόβλημα που ούτε η Ελλάδα, ούτε όμως και η Τουρκία φταίνε», ακυρώνοντας βέβαια το ίδιο του τον εαυτό και τα όσα έχει υποστηρίξει η ελληνική κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες που η Άγκυρα ενορχηστρώνει τον ασύμμετρο πόλεμό της κατά της Ελλάδας με όπλο τους πρόσφυγες.

Και ένα ερώτημα που απαιτεί απάντηση άμεσα: τι νόημα έχει να συνεχίζονται αυτές οι επαφές με την Τουρκία πέραν φυσικά του να επιβεβαιώνουν την θέση του κου Νταβούτογλου όπως την έχει εκφράσει μέσα από το συγγραφικό του έργο («Στρατηγικό Βάθος») αλλά και στην πράξη περί «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες της Τουρκίας».

Έτσι το να πηγαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Σμύρνη και να διατυμπανίζει δια λόγων αλλά και έργων ότι οι δυο χώρες δεν έχουν μεταξύ τους προβλήματα κάνει τουλάχιστον περίεργη τη θέση της Ελλάδας όταν υποστηρίζουμε στα διεθνή fora  ότι προβλήματα με την Τουρκία έχουμε και μάλιστα πολλά και τεράστια. Εκτός και εάν οι τεράστιες γκάφες του Casus Belli και των παραβιάσεων ήταν… η προσπάθεια να τεθούν τα προβλήματα…

Και επειδή στου Μαξίμου έχουν κοντή μνήμη και για να μην γίνονται γελοίοι ο κος Τσίπρας δεν ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που έθεσε τα δυο θέματα με φυσική παρουσία. Ήταν μάλλον ο έσχατος. Να τους θυμίσουμε ότι πρόσφατα -για να μην πάμε και παλαιότερα- ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου ως προθυπουργός το 2011, που σε ακροατήριο Τούρκων διπλωματών στο Ερζερούμ έθεσε και τα δύο, και τότε –από όσο θυμόμαστε- δεν κάθισε να ακούσει και μάθημα από τον κο Ερντογάν.

Τα υπόλοιπα που συνέβησαν στην Σμύρνη, με την υπογραφή συνεργασίας μεταξύ Αθηναϊκού Πρακτορείου και Anadolu (για να μην αναφερθούμε και στις γελοιότητες με τα τριαντάφυλλα)  την επομένη του νέου χτυπήματος του τουρκικού καθεστώτος κατά του Τύπου στην Τουρκία είναι μάλλον ψιλά γράμματα  για την ευαισθησία της «πρώτης κυβέρνησης αριστερά».

Το ίδιο ισχύει και για τον υφ. Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα που βέβαια οι δηλώσεις του για την Τουρκία «Ή διπλωματική λύση ή πόλεμος!» κακοποιήθηκαν, χωρίς αυτό να τον απαλλάσσει από την ευθύνη του ότι προσπάθησε να διορθώσει τα αδιόρθωτα της προηγούμενης ημέρας και τα έκανε χειρότερα…

Διαχρονικά δεν συνηθίζουμε τέτοια οξεία κριτική αλλά ο κατήφορος άρχισε να γίνεται πολύ απότομος…

Έχει λοιπόν τέλος ο κατήφορος;

Αληθεια με το Καστελόριζο και τις περιπολίες της ΝΑΤΟικής ναυτικής δυναμης τι γίνεται ή περιμένουμε να το λύσει το ΝΑΤΟ; Διότι στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι οι θέσεις τους έγιναν αποδεκτές και όσο και να μην θέλουμε να τους πιστέψουμε και ακούμε τον ημέτερο υπουργό Άμυνας… ανησυχούμε.

About ptisidiastima

Το blog του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα"
This entry was posted in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΘΕΜΑ. Bookmark the permalink.

21 απαντήσεις στο Έχει τέλος ο κατήφορος;

 1. Ο/Η Αλέξανδρος Κορυζής λέει:

  Ο κατήφορος δεν έχει φυσικά τέλος όσο οι «Έλληνες» (ναι τα εισαγωγικά δεν είναι λάθος) ανεβάζουν τέτοιου είδους κυβερνήσεις. Γιατί αν ήταν πραγματικοί απόγονοι του Λεωνίδα και του Κολοκοτρώνη (στην ψυχή γιατί στο DNA είναι ίδιοι δυστυχώς) θα είχαν ξεσηκωθεί εδώ και καιρό. Δεν έχει την ευθύνη ο κος Τσίπρας λοιπόν αλλά αυτοί οι βολεμένοι άβουλοι ανεύθυνοι πολίτες αυτής της χώρας που ψηφίζουν με βάση το προσωπικό συμφέρον! Θα σας παραπέμψω στην εξαίρετη χθεσινή ομιλία του ευρωβουλευτή μας Στρατηγού Ε. Συναδινού που στάθηκε ως παλικάρι στην ευρωβουλή και χειροκροτήθηκε από τους τελευταίους ελεύθερους ευρωπαίους ξεσκεπάζοντας τα βάρβαρα σχέδια της Τουρκίας χωρίς διπλωματικούς αριστοτεχνικούς λόγους και τρίχες. Τους τα είπε απλά και σταράτα. Τέτοιους ηγέτες χρειαζόμαστε και όχι ανθρωπάκια που δεν έχουν υπηρετήσει ούτε μια μέρα στις Ε.Δ.

 2. Ο/Η G.R λέει:

  Εύστοχος και καθόλου οξύς ο σχολιασμός σας.
  Να κάνουμε μια προώθηση προς Μαξίμου μήπως και …?

 3. Ο/Η Φίλιππος λέει:

  Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που εσείς και ο καθένας άλλος που επισημαίνει τέτοιου είδους προβλήματα στην εξωτερική πολιτική (αν υπήρχε ποτέ τέτοιο πράγμα στην χώρα μας), χαρακτηρίζεται εύκολα και αβίαστα είτε φασίστας είτε ακροδεξιός το λιγότερο…
  Η εθνική συνείδηση στην χώρα μας περιορίζεται μόνο στις εθνικές ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου (που εσχάτως μας τελείωσε και αυτή), το οποίο και δικαιολογεί και την ευημερία του χουλιγκανισμού και των μπαχαλάκηδων γενικότερα που νομίζουν ότι είναι αναρχικοί…
  Η «σύγχρονη» Ελλάδα προσπαθεί χρόνια να ισορροπήσει μεταξύ του τώρα και της αρχαιότητας αλλά πλέον φαίνεται πως περνάει την χειρότερη κρίση ταυτότητας απο την στιγμή που απελευθερώθηκε απο τους Τούρκους…

 4. Ο/Η pito59 λέει:

  Συνηθίζουμε να λέμε «Έχουμε φτάσει πάτο, χειρότερα αποκλείεται να πάνε τα πράγματα». Να που υπάρχουν και χειρότερα και από οτι δείχνουν οι πρόσφατες εξελίξεις, σε λίγο η καταστροφή του 74 θα μας φαίνεται αστεία σε σύγκριση με αυτά που έρχονται. Δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν το καταλαβαίνει κανένας, είναι η απαξίωση των πολιτικών. Τα τελευταία χρόνια όλο και σπανίζει το είδος του σοβαρού ηγέτη, γιατί κανείς σωστός άνθρωπος δεν θέλει να μπλεχτεί με την πολιτική, αφού μπορεί να τον καθυβρίζει αυτόν και την οικογένεια του, το κάθε τρολ, χωρίς συνέπειες. Φτάσαμε λοιπόν να έχουμε για ηγέτες, ανθρωπάκια που δεν γνωρίζουν την διαφορά μεταξύ Μυτιλήνης και Λέσβου.

 5. Ο/Η Προβοκάτωρ λέει:

  Σιγά μη γίνει πόλεμος…σίγα μην αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης σε 7 χρόνια…

 6. Ο/Η Ελληνοκύπριος λέει:

  Δυστυχώς έχετε απόλυτο δίκιο! Συνήθως η Αριστερά είναι για επαναστάσεις και αγώνες, όταν καταφέρνουν, επιτέλους, να πάρουν την εξουσία, τότε φαίνεται να κοιτάζει ο ένας τον άλλο και να λέει,
  «Και τώρα τί γίνεται…;»
  Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα με τον κ. Νταβούτογλου.
  Κανείς δεν είναι τόσο βλάκας…!

 7. Ο/Η npo λέει:

  Καλά κάνετε.
  Όταν είδα όλη αυτή τη φιέστα με τα λουλούδια και δωράκια μου ήρθε να κλάψω.

  Ευτυχώς που η Τουρκία έχει άλλα θέματα, στο νότο της και επειδή οι άνθρωποι είναι συνετοί προσέχουν να μην απλώνουν πολύ τα πόδια τους. Όταν όμως λύσουν το θέμα του Τουρκικού Νότου τους θα πάνε αμέσως για «απενεργοποίηση» του Καστελόριζου και «λύση» του Κυπριακού. Και ίσως μετά πάρει σειρά το Αιγαίο, και μετά η Θράκη. Δεν ξέρω. Πάντως το Καστελόριζο είναι στα άμεσα.

  Όλοι το ξέρουμε πως θα έρθει η ώρα, αλλά η ηγεσία μας (και πολύ περισσότερο αυτή εδώ η ηγεσία) πάλι «θα πέσει απο τα σύννεφα»… Φαντάζομαι θα τα βρούμε όμως. Τι θέλετε να κάνουμε, πόλεμο; :-/

 8. Πτήση δεν πιστεύω στα μάτια μου, δεν μας έχετε συνηθίσει σε μία τέτοια κριτική. Θα μπορούσε κανείς να γράψει σελίδες επάνω σε αυτό το θέμα αλλά αυτά που γράψατε εσείς αρκούν και περισσεύουν και μακάρι να γράφετε έτσι και στο περιοδικό καμιά φορά και για άλλα θέματα.

  • Ο/Η ptisidiastima λέει:

   Είπαμε
   Ο κατήφορος έχει γίνει πολύ απότομος

   • Ο/Η Evangelos λέει:

    η πολλη σκληρη – αλλα δικαιη- κριτικη που ασκειτε χανει την οποια σημασια της αν -για 1η φορα – στο blog σας, αφηνετε σχολια ακροδεξιου & εθνικιστικου περιεχομενου.

 9. Ο/Η ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ λέει:

  ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!

 10. Ο/Η 4 Horsemen λέει:

  1. Δεν είναι τυχαίο που στα διεθνή πανεπιστήμια διδάσκονται παραδείγματα κινεζικής και τουρκικής διπλωματίας
  2. Στο Διεθνές Δίκαιο οι δηλώσεις πολιτικών έχουν ισχύ πράξεων. Όπερ σημαίνει ότι καταγράφονται όλες οι άστοχες δηλώσεις, και επιβαρύνουν τη θέση της εκάστοτε χώρας

 11. Ο/Η sim λέει:

  Είμαστε απλά παρατηρητές των γεγονότων που θα ΄ρθουν…με τον Πρωθυπουργό αυτό τα γεγονότα αυτά θα μας αφήνουν άφωνους…το θέμα είναι αν υπάρχει άλλη λύση…η Ιστορία θα δείξει…

 12. Ο/Η Evans λέει:

  Που είναι το περίεργο; Αυτά παθαίνεις όταν έχεις χάσει μαθήματα στο σχολείο λόγω κατάληψης! Τα κενά γνώσεων και μνήμης δύσκολα θα αναπληρωθούν! Όχι ο κατήφορος ΔΕΝ έχει τέλος, ακόμα και θα γίνει πιό απότομος. Πως το είπε ο Όλι Ρέν; Α ναι «ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ»! Μεγάλη κουβέντα!

 13. Ο/Η Λάμπρος Ε. Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης λέει:

  Μερικά γρήγορα σχόλια:

  1. Όταν ο λίαν έμπειρος Πρέσβης Κος. Παναγόπουλος στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α. (με προτέρα εμπειρία στην Άγκυρα), αποφεύγει ν’ ασκήσει άμεση κριτική στην Τουρκία για το προσφυγικό θέμα κατά την διάρκεια συνέντευξης με το Εθνικό Δημόσιο Ραδιοφωνικό ίδρυμα των Η.Π.Α. (National Public Radio – NPR) περιορίζοντας τα σχόλιά του στο ότι «οι πρόσφυγες δεν έρχονται [στην Ελλάδα] από τον Άρη», τότε «κάτι δεν πάει καλά» με την εξωτερική πολιτική «στο πατρίδα». Και, δυστυχώς, τέτοια σχόλια ΔΕΝ βοηθούν στον ενημερωτικό αγώνα που γίνεται εντός των Η.Π.Α. για τα Ελληνικά και Κυπριακά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας.
  2. Η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και με σωρεία αποτυχιών στην εξωτερική της πολιτική υπό την ηγεσία του αρχιτέκτονά της Κου. Νταβούτογλου. Η Συριακή κρίση και η εμφανής Τουρκική συνεργασία με ανούσιες οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Άλ Νούσρα, υποδεικνύουν ότι η Τουρκική εξωτερική πολιτική έχει στην ουσία γίνει υποχείριο των Σαουδαραβικών βλέψεων και συμφερόντων στην Μέση Ανατολή, πράγμα που επιφέρει ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ εντός της Τουρκίας. Παράδειγμα, η Τουρκική στρατιωτική ηγεσία δημοσιοποίησε την αντίθεσή της για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία ελλείψει ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ. Αυτά ΔΕΝ έχουν «χαθεί» στα ΜΜΕ εντός των Η.Π.Α. και αλλαχού, αλλά απλώς ΔΕΝ υπάρχει η κατάλληλη εκμετάλλευση από την Ελληνική κυβέρνηση.
  3. Ήδη έχουν ανακοινωθεί τα καινούργια αμυντικά προγράμματα της Τουρκίας ύψους 5,9 δισεκατομ. δολαρίων Η.Π.Α., εκ των οποίων τα 4,5 δισεκατομ. θα διατεθούν στην γηγενή Τουρκική αμυντική βιομηχανία. Και άν ο Κος. Πρωθυπουργός αγνοεί την σύγχρονη Ελληνική και Κυπριακή ιστορία, αυτά τα νούμερα ΔΕΝ αγνοούνται από όσα μέλη της Ελληνικής διασποράς ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα και συμμετέχουν εθελοντικά και αχρηματιστί στον εντός των Η.Π.Α. συνεχή ενημερωτικό αγώνα και έργο.
  4. Η Ελληνική εξωτερική πολιτική πάντοτε υπέφερε και υποφέρει ενώ το διπλωματικό σώμα του Ελληνικού ΥΕΞ δεν στερείται και δεν στερήθηκε αξιόλογων στελεχών. Παράδειγμα, να μην ξεχνάμε με πόση καθυστέρηση και με ποιά «χλιαρότητα» αντιμετωπίσθηκε ο χαμός του Σμηναγού Ηλιάκη τον Μάϊο 2006. Θα μάθει όμως κάποτε «το πατρίδα» και οι κυβερνώντες από τέτοιες εμπειρίες ή χρονίως θα επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη;

 14. Ο/Η Δημήτρης Καλαντώνης λέει:

  Συγχαρητήρια για την ενημερωτική στροφή του περιοδικού λίαν χρήσιμη σ’ αυτούς τους καιρούς που ζούμε, συνεχίστε έτσι!

 15. Ο/Η Dimitrov λέει:

  Όπως θα έλεγε κομματικό στέλεχος – του βαθέως κόμματος – με μεγάλη προσφορά στην άμυνα της Ελλάδας …. σιγά μην γίνει πόλεμος στρατηγέ …..

 16. Ο/Η ΑΧΕΡΩΝ λέει:

  Οἱ Γερμανοί λένε «schlimmer geht immer»,δηλαδή τα πράγματα μποροῦν πάντοτε να γίνουν χειρότερα.
  Και ἐγώ προσθέτω ὅτι σε κοινωνίες «σαλταρισμένες»,που ἀντιδροῦν ὅπως ὁ τρομαγμένος ὑπνοβάτης,εἶναι κάτι παραπάνω ἀπο βέβαιο ὅτι θα συμβοῦν τα χειρότερα.
  Ὡστόσο,τον δρόμο του ΤΣΥΡΙΖΑ και του Αλέκση προς την ἐξουσία,τον ἔστρωσαν δεκαετίες τώρα οἱ ὁλολύζοντες κοτζαμπάσηδες του αὐτοαποκαλούμενου «συνταγματικοῦ τόξου»,και τα νῦν κυβερνώντα σούργελα ἦλθαν σάν το κερασάκι στην τούρτα.
  Ἄλλωστε,ἡ ὅλη πολιτκή του ΤΣΥΡΙΖΑ,μοιάζει ἀπλῶς φυσική συνέχεια των μεταϊμιακῶν ἐπιλογῶν τύπου «θα σύρουμε το κάρο της Τουρκίας στην Ε.Ε»,και των κουμπαριῶν με τον Ἐρντογάν.
  Μόνο που τώρα ἡ σκληρή πραγματικότητα καταδεικνύει πόσο ἠλίθιες ἦταν ἐκείνες οἱ ἐπιλογές,ἄν δέν ἦταν και ὑπαγορευμένες.
  Εὐτυχῶς πάντως που ὡς λαός δέν ἀντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα,γιατί θα μποροῦσε να μας σκοτώσει…

 17. Ο/Η Θανασης λέει:

  Τουλαχιστον να εκοβε ο τυπος τις ασυναρτησιες ολων των ευγενων επαγγελματων.
  Αρκετα λαθη κανουν καθε μερα.

 18. Ο/Η manolis λέει:

  Ευχαριστουμε για την τοποθετηση σας . Καποια πραγματα εξηγουνται, αν μαθουμε για εναν οψιμο θαυμαστη του Ερντογαν:
  http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/559/%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s