ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Αεροπειρατεία στην Egypt Air στην Κύπρο

Egypt AirΑΝΑΝΕΩΣΗ

Σε «προσωπική υπόθεση» εξελίσσεται η υπόθεση της αεροπειρατείας στην Κύπρο. Από τις νεώτερες πληροφορίες φαίνεται ο μοναδικός αεροπειρατής έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Κύπρο, όπου φέρεται ότι βρίσκεται συγγενικό του πρόσωπο (κυπριακής υπηκοότητας). Ο 59χρονός με τέσσερα παιδιά φαίνεται ότι βρίσκεται σε οικογενειακή διένεξη. Δεν έχει δηλαδή πολιτικά ή άλλα σχετικά κίνητρα. Δεν έχει επίσης αποδειχθεί ότι ο αεροπειρατής διαθέτει τελικά όπλα ή εκρηκτικά ή πραγματοποίησε την αεροπειρατεία υπό την απειλή «υποτιθέμενων εκρηκτικών».

—————————————

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την αποβίβαση επιβατών, στο αεροπλάνο παραμένουν μόνο το πλήρωμα και μικρός αριθμός (5-6) από επιβαίνοντες μη αιγυπτιακής υπηκοότητας.

————————————-

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο/οι αεροπειρατές διαπραγματεύονται με τις κυπριακές αρχές την αποβίβαση των γυναικών και παιδιών αιγυπτιακής καταγωγής.

ft1 copy

——————————————————————————————————

Αεροπειρατεία του εξελίχθηκε σε πτήση πτήση MS181 Α320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί για εσωτερική πτήση προς το Κάιρο κατέληξε στην Κύπρο, όπου και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την πληροφορίες που υπάρχουν υπέστη αεροπειρατεία από έναν τουλάχιστον ένοπλο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προβληθεί κάποιο αίτημα στην ομάδα κρίσης (συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας και Μεταφορών) που έχει συσταθεί στην Κύπρο για να διαχειριστεί το περιστατικό. Στο αεροπλάνο επιβαίνουν 65 ή κατ’ άλλους 80 επιβάτες και πλήρωμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Α321 της Kogalymavia airline που συνετρίβη στο Σινά την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Ρωσία έπεσε θύμα βομβιστικής ενέργειας που ξεκίνησε από το αιγυπτιακό αεροδρόμιο αναχώρησης.

(φωτογραφία αρχείου)

About ptisidiastima

Το blog του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα"
This entry was posted in ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΥΠΡΟΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s