359ΜΑΕΔΥ, «Μικροί πυροσβέστες» με μεγάλο έργο

MAEDY A 359Για τους μυημένους στα αεροπορικά δρώμενα η 359ΜΑΕΔΥ (Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών) δεν απαιτεί συστάσεις. Το ίδιο και για τους κατοίκους των περιοχών ανά την Ελλάδα που φιλοξενούν τα PZL M-18B Dromader τους καλοκαιρινούς μήνες στα κατά τόπους πυροσβεστικά κλιμάκια. Οι υπόλοιποι αναγνωρίζουν τα ελικοφόρα και μάλλον περίεργα αεροπλάνα της και όσοι έχουν βρεθεί στον κίνδυνο μιας δασικής πυρκαγιάς έχουν εκτιμήσει αυτούς τους «μικρούς πυροσβέστες» που έχουν όμως ένα μεγάλο έργο.

Στο τεύχος μας που κυκλοφορεί (Π&Δ Νο 359, Απρίλιος 2016) ένα διπλό άρθρο μας ξαναγνωρίζει με τους «Μικρούς πυροσβέστες» που έχουν όμως μεγάλο έργο.

MAEDY B 359Όπως στις πολεμικές Μοίρες της ΠΑ, έτσι και στην 359ΜΑΕΔΥ το βασικό γρανάζι στην επιχειρησιακή αξιοποίηση των αεροσκαφών είναι οι αφανείς ήρωες, οι τεχνικοί που στελεχώνουν το τμήμα Υποστήριξης σαν «καλοκουρδισμένο ρολόι» και συμβάλλουν αποφασιστικά σε καιρούς δύσκολους οικονομικά, ώστε τα αεροσκάφη να είναι διαθέσιμα και να εκτελούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους.

Στο δεύτερο μέρος του άρθρου μας αναφερόμαστε στην συντήρηση και υποστήριξη των M-18, ενώ περιλαμβάνουμε επίσης και ένα walk around για τους μοντελιστές και όχι μόνο.

About ptisidiastima

Το blog του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα"
This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 απαντήσεις στο 359ΜΑΕΔΥ, «Μικροί πυροσβέστες» με μεγάλο έργο

  1. Ο/Η George M λέει:

    Πολύ καλό άρθρο, για ένα ξεχασμένο από πολλούς αεροπλάνο, ειδικά το κομμάτι της συντήρησης είναι πολύ ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s