Βουλγαρική αναζήτηση νέου μαχητικού

Thracian Thindeer 16 360Εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την βουλγαρική βουλή η χρηματοδότηση του προγράμματος απόκτησης νέου μαχητικού από την βουλγαρική αεροπορία, μετά την απόφαση του περασμένου Μαρτίου για την προμήθεια 16 αεροσκαφών σε δυο παρτίδες, των οκτώ και οκτώ.

Η χρηματοδότηση, ύψους 2,32 δισεκατομμυρίων Λέβα (1,16 δις ευρώ) είναι οπιστοβαρής  και εκτeίνεται από φέτος έως και ο 2022. Πιο συγκεκριμένα 1,5 δις Λέβα (750 εκατομμύρια ευρώ) προορίζονται για την αγορά των αεροσκαφών με αποδεσμεύσεις κονδυλίων (σε εκατομμύρια Λέβα) 10 το 2016, από 200 το 2017, 2018  και 2019, 440 το 2020 year και 450 το 2021. Τα υπόλοιπα προορίζονται για υποστήριξη, εκπαίδευση, αγορά όπλων και υποδομές.

Στο τεύχος μας που κυκλοφορεί υπάρχει μια πλήρης ανάλυση των βουλγαρικών προσθέσεων αλλά και μια άποψη για την δυνατότητα που ίσως υπήρχε για την κάλυψη των βουλγαρικών αναγκών από την Ελλάδα, στα πλαίσια υλοποίησης στρατιωτικής διπλωματίας στα Βαλκάνια, επαναφέροντας την ελληνική πρωτοβουλία στην περιοχή, που έχει απολεστεί τα τελευταία χρόνια.

About ptisidiastima

Το blog του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα"
This entry was posted in ΑΜΥΝΑ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 απαντήσεις στο Βουλγαρική αναζήτηση νέου μαχητικού

 1. Ο/Η Jester λέει:

  Απορία: στη σελίδα 43, ο χειριστής του Frogfoot βγάζει selfie με το κινητό του, κοιτάει τα μηνύματά του, κάτι τέτοιο τέλοσπάντων ή είναι ιδέα μου;

 2. Ο/Η Red λέει:

  Όπως πολύ σωστά γράφετε στο περιοδικό είναι εξαιρετική ευκαιρία για την ΠΑ. Απλά κάποια πράγματα θέλουν τόλμη και ad hoc αποφάσεις…. μία υπέρβαση δλδ για την ΠΑ και τους ανθρώπους που την διοικούν.

  • Ο/Η ptisidiastima λέει:

   Στα δυο επόμενα τεύχη του περιοδικού Ιουνίου και ΙΟυλίου θα έχουμε συνέχεια της ανάλυσης για τις επιδιώξεις και δυνατότητες της ΠΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s