Αρχικά επιχειρησιακό το F-35Α!

O αρχηγός της τακτικής αεροπορίας της USAF (Air Combat Command) στρατηγός Herbert «Hawk» Carlisle κήρυξε –όπως αναμενόταν- νωρίτερα σήμερα αρχικά επιχειρησιακά διαθέσιμη την πρώτη Μοίρα F-35A.

Πρόκειται για την 34η Μοίρα Μαχητικών που εδρεύει στην αεροπορική βάση Hill στην Γιούτα, που μπορεί πλέον να αναπτύξει επιχειρησιακά (αν και με περιορισμένες αρχικές δυνατότητες) 12 Lightning II. Να υπενθυμίσουμε ότι το F-35B κηρύχθηκε αρχικά επιχειρησιακό πέρυσι.

About ptisidiastima

Το blog του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα"
This entry was posted in ΑΜΥΝΑ, ΔΟΚΙΜΕΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, VIDEO and tagged , . Bookmark the permalink.

2 απαντήσεις στο Αρχικά επιχειρησιακό το F-35Α!

  1. Ο/Η Giannis λέει:

    IOC (Initial Operational Capability) = μία τυπική γραφειοκρατική διαδικασία, που στην πράξη δεν σημαίνει πολλά (ή μάλλον απολύτως τίποτα), γιατί απλούστατα δεν επιλύει τα υπαρκτά τεχνικά προβλήματα του αεροσκάφους. Τελευταίο «φρούτο» : το υπερφορτωμένο με προηγμένα ηλεκτρονικά αεροσκάφος έχει τόσες εστίες θερμότητας που πρέπει με κάποιον τρόπο να απάγεται (χρησιμοποιείται ως ψυκτικό υγρό το καύσιμο), ώστε μετά από πτήση 10 λεπτών σε τυπικό ύψος και ταχύτητα για μαχητικό αεροσκάφος (άνω των 800 χλμ./ώρα), πρέπει να ανοίγει τις θυρίδες εσωτερικής μεταφοράς οπλισμού, για να μην υπερθερμαίνεται (!!!), με αποτέλεσμα προφανώς να χάνονται τα χαρακτηριστικά stealth.

    • Ο/Η ptisidiastima λέει:

      Τυπική μεν αλλά όχι και αμελητέα, ειδικά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που όσο και αν το αναθεματίζουν «είναι εδώ για να μείνει». Το F-35 έχει σίγουρα πολλά προβήματα, αλλά διευκρινιστικά:το θέμα της «υπερθέρμανσης» το διαβάσαμε αλλά… δεν ισχύει. Επιπλέον το καύσιμο χρησιμοποιείται ως κυρίως ως υδραυλικό και όχι ως ψυκτικό υγρό (που είναι επικουρικό και δευτερεύον). Το ίδιο βέβαια κάνει και σε κάποια κυκλώματα και το 777.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s