ΠΑ 2025, Ορίζοντας μαχητικής ισχύος

PA2025 364

Σε πρόσφατο άρθρο μας στο τεύχος (Π&Δ Νο 361) είχαμε αναφερθεί στην επικαιροποίηση των αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας και στην απόφασή της να εκσυγχρονίσει το σύνολο των μαχητικών τρίτης γενιάς που διαθέτει. Μια απόφαση όμως που αποτελεί περισσότερο ευχολόγιο και γενικό «οδικό χάρτη», παρά ρεαλιστική προσέγγιση στον ορίζοντα διατήρησης ή και ενίσχυσης της μαχητικής ισχύος της για την επόμενη δεκαετία.

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας στο τεύχος μας που κυκλοφορεί (Π&Δ Νο 364, Σεπτέμβριος 2016) παρουσιάζουμε όλες τις πτυχές ενός πιθανού εξοπλιστικού προγράμματος με τη δέσμη προτάσεων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των Mirage 2000EGM και του συνόλου των F-16 που υφίστανται και στις δυο περιπτώσεις από τις κατασκευάστριες εταιρίες.

Πέρα όμως από την παράθεση των τεχνικών στοιχείων των προτάσεων και δυνατοτήτων παραθέτουμε και όλο το παρασκήνιο, προσκήνιο και πλαίσιο δυνητικών επιλογών που βάζουν το όλο θέμα στην πραγματική του διάσταση. Περιλαμβάνονται όμως και μερικές «σκληρές αλήθειες» που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αλλά και με τον ορίζοντα μιας μεσοπρόθεσμης προσπάθειας ενίσχυσης της μαχητικής ισχύος της ΠΑ.

Μην χάσετε αυτό το εκτεταμένο άρθρο, που πιστεύουμε ότι αποτελεί σημείο αναφοράς στο θέμα.

About ptisidiastima

Το blog του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα"
This entry was posted in ΑΜΥΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s