2ο ΤΕΕΠ, Ελληνικά Apache Longbow 1o χρόνια

1teep-10y-365

Τα AH-64A έβαλαν το 1995 στην Αεροπορία Στρατού την έννοια του μαχητή, αλλά τα AH-64DHA μέσα στη δεκαετία του 2000 εισήγαγαν το Όπλο στον κόσμο του αγώνα, σε δικτυοκεντρικό περιβάλλον και σε επιχειρήσεις με πλήρη αξιοποίηση των πληροφοριών μάχης (information dominance), προκειμένου να επιτύχει ο διοικητής οποιουδήποτε κλιμακίου την επικράτηση έναντι του εκάστοτε αντιπάλου του (information supremacy). Οι μαχητές της νύχτας του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων γιόρτασαν τον Σεπτέμβριο τα 10 χρόνια από τη συγκρότηση της μονάδας. Το αφιέρωμά μας, αν και υπό τη σκιά του περιστατικού της 20ης Σεπτεμβρίου ευτυχώς χωρίς απώλειες ζωής ή σοβαρούς τραυματισμούς, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους ανθρώπους που υπερβαίνουν καθημερινά την έννοια του καθήκοντος!

Στο τεύχος (Π&Δ Νο 365, Οκτώβριος 2016) αναφερόμαστε και στο περιστατικό της απώλειας του «1032» με ότι στοιχεία υπάρχουν διαθέσιμα μέχρι τώρα.

About ptisidiastima

Το blog του περιοδικού "Πτήση & Διάστημα"
This entry was posted in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s